Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Glutenvrije spaghetti carbonara op tafel.
- Snijd het buikspek in dunne reepjes. Bak het spek samen met olie (of boter) in een grote pan tot het knapperig wordt, op middelhoog vuur gedurende 1 à 2 minuten. Haal de pan van het vuur en houd het warm.
- Breng voldoende gezout water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gedurende 11 minuten. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Klop de eierdooiers los en voeg al roerend de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper.
- Giet de spaghetti af en voeg het toe aan de gebakken stukjes spek. Meng goed.
- Voeg de eiersaus toe en meng goed. Dit moet snel gebeuren, anders stolt het eigeel te snel. De hitte van de pasta maakt de eiersaus crèmeachtig.
- Verdeel de spaghetti over voorverwarmde borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.