Glutenvrije spaghetti carbonara

Glutenvrije spaghetti carbonara

Smulweb imageSmulweb

Deze glutenvrije spaghetti carbonara is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een heerlijk koolhydraatarm diner. Heerlijk gekruide en gekookte spaghetti gemengd met gebakken stukjes spek en eierroomsaus. Onweerstaanbaar lekker!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Glutenvrije spaghetti carbonara op tafel.

  1. Snijd het buikspek in dunne reepjes. Bak het spek samen met olie (of boter) in een grote pan tot het knapperig wordt, op middelhoog vuur gedurende 1 à 2 minuten. Haal de pan van het vuur en houd het warm.
  2. Breng voldoende gezout water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gedurende 11 minuten. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Klop de eierdooiers los en voeg al roerend de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de spaghetti af en voeg het toe aan de gebakken stukjes spek. Meng goed.
  5. Voeg de eiersaus toe en meng goed. Dit moet snel gebeuren, anders stolt het eigeel te snel. De hitte van de pasta maakt de eiersaus crèmeachtig.
  6. Verdeel de spaghetti over voorverwarmde borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara