Vlaamse stoverij van varkenswangen

Vlaamse stoverij van varkenswangen

Smulweb imageSmulweb

Deze Vlaamse stoverij van varkenswangen is een echte topper op de koude, donkere dagen die komen gaan. Het is een hartverwarmend gerecht dat je lekker samen kunt delen. Serveer met frietjes en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Varkenswang
  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vlaamse stoverij van varkenswangen op tafel.

  1. Verhit olie in een bakpan en kruid de wangen met peper en zout. Kleur de wangen op een hoog vuur.
  2. Giet het overtollige vet af, blus met wat bier en giet alles in een kookpot.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui langzaam bruin.
  4. Giet het overtollige vet af, blus met wat bier en voeg toe aan het vlees.
  5. Voeg de rest van het bier, de bruine fond en de boterhammen ingesmeerd met mosterd toe aan het vlees en breng aan de kook.
  6. Laat zachtjes sudderen tot de wangetjes gaar zijn en smaak af met peper en zout.
  7. Schik enkele stukken per bord en serveer met frieten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees