Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Cheesecake met verse frambozen op tafel.
- Maal de gemberkoekjes fijn tot poeder. Rooster de hazelnoten in een pan en stamp in grove stukken. Voeg hier 50 gram gesmolten boter, een scheutje gembersiroop en het koekjespoeder aan toe. Rasp er wat citroenschil doorheen en meng alles goed door elkaar. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over 4 glazen en druk het aan. Zet de glazen in de koelkast.
- Meng de crème fraîche met poedersuiker en een scheutje vanille-extract. Roer alles goed door elkaar en proef of er meer extract bij moet.
- Haal de glazen met het koekjesmengsel uit de koelkast en schep in elk glas een flinke klodder lemon curd. Leg hierop wat frambozen, totdat deze de curd bedekken. Voeg dan een laag crème fraîche toe en weer wat frambozen.
- Pak een reep chocolade en keer deze op zijn rug. Maak met een mes krullen en leg deze in de glazen. Voeg een takje munt aan elk glas toe en je hebt een verrukkelijk toetje.