Pompoenbrood

Pompoenbrood

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerste pompoenbrood om te serveren bij stoofpotten. Gemaakt van amandelmeel, havermout, sinaasappelsap en kerriepoeder. Smoor de pompoenblokjes gaar in een mix van sinaasappelsap en zout en laat het beslag met eieren en sinaasappelrasp in de oven goudbruin en gaar worden.

60 min bereiden

tussendoortje

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Amandelmeel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pompoenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit ui met kerriepoeder. Schep pompoenblokjes met sinaasappelsap en wat zout erdoor en smoor afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer in de keukenmachine.
  2. Meng amandelmeel, havermout en bakpoeder in een kom goed door elkaar en schep pompoenpuree met eieren en sinaasappelrasp erdoor. Meng alles tot een glad beslag en voeg zo nodig iets meer sinaasappelsap toe.
  3. Schenk beslag in de cakevorm. Bak het brood een richel onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat brood 10 minuten in de vorm afkoelen.
  4. Neem brood uit de vorm en laat het helemaal afkoelen. Serveer het brood bij stoofpotten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood