Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke In serranoham verpakte kabeljauw met champignons in balsamicoroomsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
- Kruid de vis met peper, zout en strooi er wat gedroogde oregano over. Rol de vis in de serranoham.
- Verhit de boter in de pan. Bak hierin de vis snel rondom iets bruin (plm. 3 minuten) en leg de vis in de ovenschaal.
- Bak in de overgebleven bakboter het fijngesneden sjalotje, de paddenstoelen en de lente-uitjes plm. 2 minuten al omscheppend.
- Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn zo goed als inkoken.
- Voeg de room toe. Breng aan de kook. 1 minuut doorkoken, dan op smaak maken met peper, zout en de balsamicoazijn.
- Giet de saus over de vis en laat het geheel nog plm. 10-15 minuten in de oven garen.
- Prik met een vork in de vis om te controleren of deze gaar is. Als de vork er goed in gaat, is de vis precies goed.