- 1200 g Ossenstaart
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabo de toro ( ossenstaart op zn argentijns ) op tafel.
- Verwijder met een erg scherp mes al het overtollige vet van de ossenstaarten.
- Verwarm in een ruime pan water. Voeg de staarten toe en laat 5 minuten koken om te "ontvetten". Zeef de staarten en herhaal deze techniek met wederom schoon water. Zeef nogmaals en zet apart.
- Verhit in een grote pan de olie en voeg de uien, wortelen, knoflook en paprika toe. Bak op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de ossenstaart in stukken van 6-7 cm toe (hak eerst indien dit nog volledige ossenstaarten waren) en bruin het vlees.
- Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en gemalen peper. Meng goed. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en dek af met de rode wijn.
- Kook gedurende twee uur op een laag vuur tot het vlees mals is en van het bot "afvalt". Voeg vijftien minuten voor het einde van de kooktijd de erwten toe.
- Laat vervolgens afkoelen en zet 24-48 uur in de koelkast om te rusten.
- Verwarm na deze tijd op een laag vuur. Serveer met aardappelen of rijst.