Picanha op de bbq het staarstuk is een prachtig stuk vlees

Picanha op de bbq het staarstuk is een prachtig stuk vlees

Smulweb imageSmulweb

Een prachtig stuk vlees, de Picanha. Snijd ruiten in de vetlaag, bestrooi met zeezout en grill indirect op 110 °C tot een kerntemperatuur van 48 °C. Daarna op direct vuur lekker knapperig grillen en voor het opdienen nog 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Picanha op de bbq het staarstuk is een prachtig stuk vlees op tafel.

  1. Haal de Picanha 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Snij een ruitpatroon in de vetlaag en verwijder aan de vleeskant eventueel aanwezig vlies.
  3. Wrijf het vlees royaal in met zeezout.
  4. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 110 °C.
  5. Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees en plaats het vlees indirect op het rooster.
  6. Wanneer de Picanha een kerntemperatuur van 48 °C heeft bereikt, leg dan de Picanha op direct vuur en gril het vlees mooi krokant en knapperig. Verplaats het steeds als er vetvlammen ontstaan.
  7. Pak de Picanha in met aluminiumfolie en laat hem vervolgens 10 minuten rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq Picanha bbq