Stamppot boerenkool met vegetarische rookworst

Stamppot boerenkool met vegetarische rookworst

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke winterse klassieker: stamppot boerenkool met vegetarische rookworst. Stampen maar! Serveer de Valess Rookworsten op of naast de stamppot en geniet.

45 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Vegetarische rookworst

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stamppot boerenkool met vegetarische rookworst op tafel.

  1. Schil en was de aardappels, snijd deze vervolgens in stukken.
  2. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels hierop. Voeg zout toe en vul de pan met water tot de aardappels net onder staan. Breng op matig hoog vuur afgedekt aan de kook, ca. 25 minuten.
  3. Verwarm na 15 minuten in een andere pan water en leg hier de Valess Rookworsten in. Verwarm de rookworsten los of in de transparante folie voor 8-10 minuten in heet, maar niet kokend water. (De Rookworsten kunnen ook in dezelfde pan als de aardappelen en boerenkool verwarmd worden).
  4. Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen. Stamp de boerenkool en aardappels fijn, voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door en gebruik kookvocht om het geheel smeuïg te maken.
  5. Serveer de Valess Rookworsten op of naast de stamppot. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot