Marokkaanse stoofschotel met kip ras el hanout en olijven

Marokkaanse stoofschotel met kip ras el hanout en olijven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Marokkaanse stoofschotel met kip ras el hanout en olijven in een tajine. De kardemom, kruidnagel en andere Marokkaanse kruiden zorgen voor een authentieke smaak. Je waant je zo in Marrakesh. Serveer met een frisse yoghurtsaus met munt.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse stoofschotel met kip ras el hanout en olijven op tafel.

  1. Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten.
  3. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
  4. Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
  5. Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  6. Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Gevogelte Stoofpotje