Oer-hollandse hutspot

Oer-hollandse hutspot

Smulweb imageSmulweb

Ouderwets Hollands genieten doe je met deze hutspot. Met aardappelen, winterpenen, uien en een vleugje nootmuskaat maak je een heerlijke hutspot. Perfect voor een regenachtige dag of als je gewoon zin hebt in een stevige maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oer-hollandse hutspot op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappelen en winterpenen in stukken.
  2. Was de aardappelen en winterpenen en doe ze in een pan. Snijd vervolgens de uien in halve ringen en leg ze boven op de groenten in de pan.
  3. Giet water in de pan tot alles net onder water staat. Breng het geheel aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe.
  4. Kook het onder af en toe roeren gaar. Als de aardappelen, winterpenen en uien gaar zijn, giet ze dan af en stop ze terug in de pan.
  5. Voeg een stukje boter en een scheutje melk toe en stamp alles tot een puree.
  6. Breng de puree op smaak met een beetje nootmuskaat.
  7. En smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot