Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf en je gasten met dit recept voor gegratineerde aardappels. Schijfjes zachte aardappel bedekt met een romige saus en een goudbruin kaaskorstje, maken dit tot een perfect bijgerecht voor elke gelegenheid.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Gegratineerde aardappels op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze in plakjes van 3 millimeter. Breng de melk en de room aan de kook en pers de teentjes knoflook hierin uit. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Doe alles in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in een hete oven voor de perfect gegratineerde aardappels.
eet smakelijk