Heerlijke hartige taart met prei gehakt champignons en roomkaas

Heerlijke hartige taart met prei gehakt champignons en roomkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met prei, gehakt, champignons en roomkaas is absoluut een smaakmaker op tafel. Met een krokante bodem en een romige vulling, vol van smaak. Lekker omwikkeld met enkel goede producten en met behulp van een paar simpele stappen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 3 el Water
  • 140 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijke hartige taart met prei gehakt champignons en roomkaas op tafel.

  1. Maak eerst de bodem met behulp van een keukenmachine. Doe alle ingrediënten - behalve het water - genoemd onder "voor het deeg" in de keukenmachine. Draai hiervan een glad deeg. Is het deeg nog te kruimelig, voeg dan het water toe. Het deeg moet een mooie bal vormen en geen deeg achterlaten in de machine. Leg het deeg - ingepakt in plastic folie - plm. 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand van de springvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met het deeg. Prik de deegbodem met een vork meermalen in. Bak het deeg plm. 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de oven op dezelfde temperatuur aan staan.
  3. Maak ondertussen de vulling. Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt rul en lichtbruin. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak even mee. Doe nu de preireepjes of preiringetjes erbij en bak deze al omscheppend mee tot de prei zacht is. Doe de champignons erbij en bak 1 minuut mee. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tijm. Laat het geheel wat afkoelen.
  4. Bekleed de - wat afgekoelde - taartbodem met de plakken kaas. Verdeel hierover de prei/gehaktmassa. Mix de eieren, roomkaas, geraspte belegen kaas en slagroom door elkaar. Voeg een paar druppels worcestersaus hieraan toe. Giet dit over de prei/gehaktmassa. Strooi de gemalen Parmezaanse kaas of Pecorino kaas over de taart.
  5. Bak de taart plm. 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de taart een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart gehakt