Pittige bloemkoolsoep

Pittige bloemkoolsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige bloemkoolsoep is heerlijk romig en zacht van smaak en tegelijkertijd lekker pittig. Geserveerd met knapperig geroerbakte groenten in een kom, perfect voor een snelle, maar smaakvolle lunch of diner.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige bloemkoolsoep op tafel.

  1. Neem een grote soeppan en verhit hierin de olie. Voeg alle aroma's toe behalve de knoflook. Blijf rustig doorroeren totdat de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en roer nog een paar minuten door.
  2. Voeg de groentenbouillon en de bloemkool toe en breng aan de kook. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de bloemkool gaar is.
  3. Haal de pan van het vuur en mix de soep met de staafmixer (of giet deze voorzichtig in de blender) totdat het een gladde emulsie is.
  4. Zet de pan terug op een laag vuur en voeg de kokosmelk en appelciderazijn toe. Laat de soep warm worden maar zorg ervoor dat deze niet gaat koken.
  5. Roerbak ondertussen de groenten in een koekenpan totdat deze de gewenste gaarheid hebben. Zorg dat de groenten nog wat knapperig zijn, dat geeft de meeste smaak en het lekkerste contrast met de soep.
  6. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep