Guiso de lentejas carne y chorizo (stoofschotel linzen vlees en chorizo)

Guiso de lentejas carne y chorizo (stoofschotel linzen vlees en chorizo)

Smulweb imageSmulweb

Een onweerstaanbare stoofschotel op basis van linzen, vlees, bacon en chorizo. Paprika, uien, knoflook, sjalot, bouillon en tomaten zorgen voor een smaakexplosie. Lekker pikant, gewoon op smaak brengen met peper en paprikapoeder. Geserveerd met vers brood is het gegarandeerd smullen! (Tip: laat de stoofschotel wat langer staan voor nog meer smaak).

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Guiso de lentejas carne y chorizo (stoofschotel linzen vlees en chorizo) op tafel.

  1. Laat de linzen gedurende 6 uur in ruim koud water weken. Verwijder de linzen die "drijven", was daarna de overige linzen onder stromend water. Kook de linzen met zout gedurende 10 minuten, daarna spoelen met koud water en koel bewaren tot verder gebruik.
  2. Bak het vlees en de bacon op een laag vuurtje in een grote pan met olie en boter. Voeg vervolgens de wortels en chorizo toe en bak verder op een matig vuur gedurende 3 minuten. Blijf voortdurend roeren!
  3. Voeg paprika, uien, knoflook en sjalot toe en bak op matig vuur nog eens 4 minuten. Blijf roeren!
  4. Giet de wijn in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomaten en laurier toe en bedek het mengsel met bouillon (maak wat extra bouillon - 300 ml is meestal voldoende, maar wanneer er meer verdampt is het handig wat extra te hebben klaarstaan). Breng op smaak met paprikapoeder, zout, peper en eventueel gemalen rode peper (voor de liefhebbers van "spice"). Laat gedurende 20 minuten koken op matig tot laag vuur. (let op
  5. wanneer er vlees is gestoofd wat lang moet stoven, maak dan de tijd hier langer). Zorg dat er voldoende vocht in het mengsel blijft. Voeg eventueel wat van de extra bouillon toe.
  6. Voeg vervolgens de linzen toe, meng goed en kook op een laag vuurtje nog 30 minuten. Roer af en toe. Het mengsel moet dik zijn en de linzen gaar - net zoals het vlees!
  7. Laat 10 minuten afgedekt staan voordat de linzenschotel wordt geserveerd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje Groente Linzen Chorizo