Appeltaart die smaakt naar de herfst

Appeltaart die smaakt naar de herfst

Smulweb imageSmulweb

Deze appeltaart met cranberries, rum, kaneel en gember doet denken aan de herfst. Bedek de taartbodem en zijkanten met het deeg, vul deze met de appelmengsel en bedek de bovenkant met een vlechtwerk van het overige deeg. Bestrijk met ei-melk mengsel en bak in de oven. Bescherm de appeltaart met opgewarmde jam.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart die smaakt naar de herfst op tafel.

  1. Kneed snel een soepel deeg van bloem, suiker, boter, citroenrasp, zout en de helft van het ei. Dit kan ook in de keukenmachine. Wikkel het deeg in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Verwarm in een pannetje de rozijnen met de rum of andere drank. Even aan de kook brengen en dan laten staan zodat de rozijnen kunnen wellen in de vloeistof.
  3. Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng die goed met de cranberries, de uitgelekte rozijnen, citroensap, kaneel, gember en suiker.
  4. Bekleed bodem en zijkanten van de springvorm met tweederde van het deeg, houd de rest apart. Strooi paneermeel over de bodem. Vul de vorm met het appelmengsel, druk dit goed aan. Rol de rest van het deeg uit, vorm hier smalle repen van en maak een vlechtwerk over de appelvulling.
  5. Klop de rest van het ei met de melk, bestrijk bovenzijde van de taart. Bak de appeltaart in ca. 55 minuten bruin en gaar.
  6. Verwarm de jam voorzichtig met een eetlepel water en bestrijk hiermee de nog warme appeltaart. Laat de taart goed afkoelen voordat je de springvorm losmaakt (een nacht in de koelkast stijft de taart iets op).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart