Toscaanse runderstoof

Toscaanse runderstoof

Smulweb imageSmulweb

Deze Toscaanse runderstoof is een feest op tafel. Hier heb je geen omkijken naar, dit heerlijke vleesgerecht staat uren te sudderen op zacht vuur om naar perfectie te gaan. Gevuld met groenten, wijn, bouillon en sinaasappelschil. En als laatste voegen we de kastanjechampignons toe voor een extra smakelijke twist.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Toscaanse runderstoof op tafel.

  1. Bak het spek op laag vuur uit tot het krokant is in ± 10 minuten.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout, verhoog het vuur en bak het vlees in het spekvet rondom bruin.
  3. Voeg de uien, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 5 minuten mee met het vlees en spek.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 1 minuut met elkaar in de pan.
  5. Giet de wijn en bouillon in de pan, doe de rozemarijntakken en sinaasappelschil erbij en breng de inhoud van de pan tegen de kook.
  6. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op zeer laag vuur ± 4 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
  7. Na 3 uur en 3 kwartier de kastanjechampignons, aangebakken in een aparte pan, erbij voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta