Zuurkool-gehakt ovenschotel

Zuurkool-gehakt ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze zuurkool-gehakt ovenschotel is een winterse klassieker. Gehaktmengsel gekruid met paprikapoeder en tomatenpuree, zuurkool met stukjes appel en room-creme fraiche mengsel. Het geheel afgetopt met licht aangebakken aardappelschijfjes. Plaats het in de oven en geniet van deze heerlijke smaken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zuurkool-gehakt ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het rookspek uit in een koekenpan.
  3. Zet appelsap op en laat het koken.
  4. Voeg het gehakt toe aan het rookspek en bak het rul. Meng vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  5. Voeg de zuurkool toe aan de kokende appelsap en laat het 10 minuten koken.
  6. Bak intussen de aardappelschijfjes licht aan.
  7. Schil de appels, snij ze in stukjes en meng ze samen met de jeneverbessen door de zuurkool.
  8. Vet een ovenschaal in en vul deze in laagjes: - 1/2 gehaktmengsel - 1/2 zuurkool - 1/2 aardappelschijfjes Herhaal dit nogmaals.
  9. Meng de slagroom en creme fraiche in een kom en verdeel het over het gerecht.
  10. Dek de schaal af met aluminiumfolie (glimkant naar binnen) en plaats het 45 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel