Broccoli tonijntaart van sonja bakker en een beetje van mezelf

Broccoli tonijntaart van sonja bakker en een beetje van mezelf

Smulweb imageSmulweb

Broccoli tonijntaart met champignons en kaassaus. De vulling van de taart bestaat uit heerlijk luchtig beslag met daarop lagen broccoli, champignons en tonijn. Om de taart helemaal af te maken schenk je de kaassaus over de vulling heen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Broccoli tonijntaart van sonja bakker en een beetje van mezelf op tafel.

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom. Voeg kwark en de eetlepels Blue Band toe en kneed alles in de keukenmachine. Kneed het deeg nog even met de hand door. Is het deeg te droog, voeg dan gerust wat extra kwark toe totdat je een mooie bal deeg krijgt. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Blancheer de broccoliroosjes in de magnetron op 750 watt gedurende 3 minuten. Laat ze goed uitlekken. Snij de champignons in vieren en leg ze zonder water toe te voegen op 750 watt gedurende 3 minuten in de magnetron. Laat ze ook goed uitlekken. Laat de tonijn goed uitlekken.
  3. Maak de saus door de 40 gram Blue Band margarine te laten smelten. Doe er dan in een keer de 40 gram bloem bij en klop het goed door. Laat het allemaal roerend 3 minuten garen. Voeg de melk beetje bij beetje toe aan het mengsel en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de kaas toe. Roer alles goed door totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper, zout en pittige paprikapoeder.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, met een lage zijkant. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel de tonijn erover en voeg extra peper en zout toe. Verdeel vervolgens de broccoli en champignons eroverheen. Giet de saus over de vulling.
  5. Bak de quiche in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt. Je kunt de quiche afdekken met aluminiumfolie en nog 15 minuten bakken op 200 °C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli