Sate babi uit een moluks kookboek

Sate babi uit een moluks kookboek

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Saté babi uit een Moluks kookboek is gemarineerd met knoflook, suiker, djahé, ketjap en kruidenmengsel en is perfect voor op de Grill, BBQ of de koekenpan. Laat het vlees uren lang marineren om de smaak nog intenser te maken. Smullen maar!

120 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Sate babi uit een moluks kookboek op tafel.

  1. Snijd het vlees in gelijke blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  2. Maak de knoflook, suiker, djahé en bouillontabletten fijn in een vijzel of keukenmachine.
  3. Voeg aromat, ve-tsin, djinten, ketoembar, asemwater (citroensap) en een beetje zout toe en meng goed.
  4. Doe de ketjap in een schaal en roer het kruidenmengsel erdoorheen. Marineer het vlees in dit mengsel voor minimaal een uur, maar liever langer.
  5. Vet de satéstokjes in met olie of laat ze in een bakje water weken terwijl je het vlees voorbereidt.
  6. Rijg het gemarineerd vlees aan de stokjes.
  7. Rooster de stokjes met vlees in de koekenpan met een beetje olie, op de grill of op de BBQ tot het gaar is.
eet smakelijk