east meet west aziatische orzo

east meet west aziatische orzo

Smulweb imageSmulweb

Deze East meets west orzo heeft de lekkerste smaken uit twee werelden. Orzo met Aziatische smaken zoals hoisinsaus, knoflook, gember en limoen. Snel, simpel en lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 30 g Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke east meet west aziatische orzo op tafel.

  1. Kook de orzo in ruim water in 12 tot 15 minuten gaar. Doe het in een vergiet en spoel het koud. Laat het goed uitlekken.
  2. Doe wat olie in de hapjespan. Bak nu de ui aan. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
  3. Voeg nu gehakte knoflook en gember toe en roerbak tot je het ruikt. Voeg sambal, oester- en hoisinsaus toe en roerbak even mee.
  4. Voeg dan de roerbakgroente toe. Giet een scheutje shaohsing wijn erbij en voeg de koude orzo toe. Roer alles goed door tot alles goed warm is.
  5. Voeg een scheutje sojasaus en het sap van een halve limoen toe. Warm alles goed door en schep het in een mooie schaal. Bestrooi het met ringetjes lente-ui en pinda's. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta