- 30 g Shaohsing rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke east meet west aziatische orzo op tafel.
- Kook de orzo in ruim water in 12 tot 15 minuten gaar. Doe het in een vergiet en spoel het koud. Laat het goed uitlekken.
- Doe wat olie in de hapjespan. Bak nu de ui aan. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
- Voeg nu gehakte knoflook en gember toe en roerbak tot je het ruikt. Voeg sambal, oester- en hoisinsaus toe en roerbak even mee.
- Voeg dan de roerbakgroente toe. Giet een scheutje shaohsing wijn erbij en voeg de koude orzo toe. Roer alles goed door tot alles goed warm is.
- Voeg een scheutje sojasaus en het sap van een halve limoen toe. Warm alles goed door en schep het in een mooie schaal. Bestrooi het met ringetjes lente-ui en pinda's. Eet smakelijk.