Hete kip met rijst en komkommersalade

Hete kip met rijst en komkommersalade

Smulweb imageSmulweb

Hete kip, pikant en zoet door de ketjap, ketchup en een snufje suiker. Deze overheerlijke en gemakkelijke rijstschotel is in een handomdraai klaar. En de frisse komkommersalade maakt het gerecht af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 ml Water
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hete kip met rijst en komkommersalade op tafel.

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schaaf of snijd de komkommer in plakjes of lange slierten. Doe de komkommerlinten of -plakjes in een kom en voeg wat azijn, zonnebloemolie en water toe. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Zet de komkommersalade afgedekt in de koelkast en laat ze minstens tien minuten marineren. Hoe langer je laat marineren, hoe lekkerder. Het beste is als je ze enkele uren laat marineren, zodat de smaak er goed in is getrokken.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de kip een kwartiertje pruttelen. Roer de pindakaas erdoor tot er een dikke saus ontstaat.
  4. Breng daarna de kip pittig op smaak met de sambal. Voeg hierbij niet te veel toe, tenzij je van pittig houdt. Laat de kip nog vijf minuten zachtjes stoven en zet het vuur uit.
  5. Serveer de hete kip met de rijst, komkommersalade en eventueel wat kroepoek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte