Romige broccolisoep met creme fraiche mosterd en hamreepjes

Romige broccolisoep met creme fraiche mosterd en hamreepjes

Smulweb imageSmulweb

Voor deze romige broccolisoep heb je niet veel nodig. De soep is gemakkelijk te maken en snel klaar. Door toevoeging van mosterd en creme fraiche is de soep heerlijk romig van smaak. Lekker met reepjes achterham en eventueel wat geraspte kaas.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige broccolisoep met creme fraiche mosterd en hamreepjes op tafel.

  1. Maak de broccoli schoon. Snijd het onderste stuk van de steel van de broccoli af en schil de steel voor zover mogelijk. Snijd de broccoli in roosjes en bewaar een paar kleine roosjes voor de garnering. Snijd de steel in stukken.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  3. Voeg de broccoli toe en bak heel even al roerend mee.
  4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zorg ervoor dat de broccoli net niet onderstaat. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  5. Voeg de crème fraîche toe en de mosterd toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Breng de soep op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  7. Garneer de soep met reepjes achterham en eventueel wat geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel