Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pavlova op tafel.
- Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers.
- Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat je de aanduwer verwijderd hebt.
- Voeg zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn via de opening beetje bij beetje de poedersuiker toe. Laat de machine 1 minuut draaien. Het eiwitschuim moet stevig zijn.
- Vorm met de spuitzak (of met de lepel) kleine cirkels (ca. 8 C) op de met vetvrij papier bedekte bakplaat van de oven.
- Zet deze 2,5 uur in de op 60 graden voorverwarmde oven.
- Zet de kom en de ingrediënten voor de slagroom 1 uur in de koelkast.
- Doe de slagroom in de kom met de eiwitklopper.
- Schakel de foodprocessor in, nadat je de aanduwer uit de invoerbuis hebt gehaald.
- Laat de machine 8 a 10 minuten draaien en let goed op om te voorkomen dat de slagroom in boter verandert. Voeg zodra de room dik begint te worden de vanillesuiker toe.