Italiaanse pompoensoep

Italiaanse pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de smaak van Italië met deze heerlijke Italiaanse pompoensoep! Met verse pompoen, zoete aardappel, ui en ontvelde tomaten als basis. Voeg pesto en Italiaanse kruiden toe om het geheel op smaak te brengen. Maak het af met geraspte kaas naar keuze.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse pompoensoep op tafel.

  1. Schrob de pompoen goed schoon, snijd doormidden en haal de pitten en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes. Schil de ui en hak deze fijn. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Fruit de pompoen in olijfolie. Voeg als het zacht begint te worden eerst de ui en daarna de aardappel toe. Voeg de helft van de bouillon toe en laat het geheel goed garen.
  3. Voeg de gehakte tomaten en pesto toe. Pureer het geheel met een staafmixer als alles goed gaar is.
  4. Voeg de rest van de bouillon en de Italiaanse kruiden toe. Voeg als laatste de geraspte kaas toe in een hoeveelheid en soort naar keuze, afhankelijk van persoonlijke smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep