Risotto met pancetta en tuinbonen

Risotto met pancetta en tuinbonen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige risotto met pancetta en tuinbonen. De pancetta en tuinbonen geven een volle smaak aan de rijst. Garneer met peterselie en Parmezaanse kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 g Pastasaus carbonara met pancetta

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Risotto met pancetta en tuinbonen op tafel.

  1. Kook de bonen in ongeveer 3 minuten in een grote stoofpan beetgaar, laat uitlekken en zet weg.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de ui, knoflook en pancetta in ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  3. Voeg de rijst toe en warm deze al roerend 1 minuut mee.
  4. Schenk er 3 dl bouillon bij en laat alles zachtjes koken tot alle vocht is opgenomen. Roer regelmatig en dop intussen de tuinbonen.
  5. Blijf bouillon toevoegen, een soeplepel tegelijk, tot de rijst beetgaar en romig is en bijna alle vocht is geabsorbeerd. Dit duurt 30-35 minuten, misschien hou je wat bouillon over.
  6. Roer de gedopte bonen en wat zout en peper door de risotto.
  7. Garneer het gerecht met peterselie en geschaafde Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees Groente Bonen Tuinbonen