- 5 Sjalot
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bourgondische kipstoofpot op tafel.
- Bak de spekjes in een droge koekenpan in 4-5 minuten krokant.
- Bestrooi de drumsticks met de kipkruiden. Verhit 1 el olie en de boter in een braadpan en bak de drumsticks hierin in circa 5 minuten rondom lichtbruin.
- Bak de sjalotjes en paprika circa 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor, bak deze circa 1 minuut mee en voeg dan de wijn en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, voeg de kruiden toe en doe de spekjes erbij. Laat alles op laag vuur afgedekt circa 45 minuten stoven.
- Voeg na circa 30 minuten de courgette en champignons toe.
- Kook intussen de rijst gaar, of kook de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af en roer er 1 eetlepel olie door.
- Serveer de stoofpot met de rijst of spaghetti. Eet smakelijk.