Heerlijke spitskool met italiaanse kruidensaus uit de oven

Heerlijke spitskool met italiaanse kruidensaus uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke spitskool met Italiaanse kruidensaus en gehakt uit de oven, bedekt met aardappelpuree en geraspte kaas. Een verrukkelijke ovenschotel die zo op tafel staat. Knapperige champignons, ui, paprika en tomaat maken het extra lekker.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 110 g Provolone

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke spitskool met italiaanse kruidensaus uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (elektrisch).
  2. Maak eerst de aardappelpuree. Breng op smaak met peper, nootmuskaat, enz. en zorg ervoor dat het smeuïg wordt.
  3. Blancheren van de kool: Doe water in een ruime pan en laat dit koken. Hang een vergiet in de pan en laat de kool erin hangen. Laat het vuur hoog staan en blijf af en toe roeren. Laat de kool 3 minuten blancheren. Laat het vervolgens goed uitlekken in het vergiet. Zet apart.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Haal het gehakt eruit en leg in een kom. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe en bak de champignons, paprika, ui en knoflook en tomaat op hoog vuur. Roer ondertussen de kruidensaus door warm water in een maatbeker. Roer vervolgens de kruidensaus door de groenten en voeg het gehakt toe.
  5. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met het mengsel.
  6. Verdeel de uitgelekte spitskool hierover.
  7. Verdeel daarbovenop de aardappelpuree.
  8. Bestrooi tot slot met geraspte kaas.
  9. Zet het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven op de onderste richel (in mijn combi-oven).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool