Super lekkere ovenschotel indische andijvie met gehakt

Super lekkere ovenschotel indische andijvie met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke indische ovenschotel met andijvie en gehakt is een aanrader voor koude dagen! Met een mix van kruiden, paneermeel en grove aardappelpuree zijn de smaken perfect in balans.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Super lekkere ovenschotel indische andijvie met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen grof met de aardappelstamper (geen staafmixer gebruiken dan wordt het "kauwgom"!) Roer de melk (of room) en de boter door de aardappelen. Roer de gebakken uitjes door de gestampte aardappelen.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin eerst de uitsnippers en knoflook glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak mee tot het gehaakt gaar en rul is. Maak het gehakt op smaak met peper, zout en sambal oelek. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal.
  4. Maak de wok schoon met een stuk keukenrol. Verhit weer een beetje olie in de pan. Roerbak hierin de andijvie plm. 5 minuten (moet lekker knapperig blijven). Zet de warmtebron uit. Doe de andijvie in het vergiet of de zeef en druk de andijvie goed uit. Doe de andijvie weer terug in de wok. Maak op smaak met peper, zout, sambal en ketjap. Roer wat paneermeel door de andijvie zodat het vrijkomende vocht wordt opgenomen. Verdeel de andijvie over het gehakt in de ovenschaal (zie foto)
  5. Verdeel de aardappelstamp over de andijvie. Strooi wat paneermeel over de aardappelen en verdeel de resterende boter erover. Zet de schaal plm. 10 - 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel