Carpaccio bonbon met truffelmayonaise

Carpaccio bonbon met truffelmayonaise

Smulweb imageSmulweb

Een originele wijze om carpaccio te serveren: de carpaccio bonbon met truffelmayonaise. De sla, parmezaanse kaas en pijnboompitjes zorgen voor extra dimensie. Een heerlijk voorgerecht of snack bij de borrel!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Carpaccio bonbon met truffelmayonaise op tafel.

  1. Doe de eidooier in een beslagkom en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden.
  2. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft als mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor.
  3. Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla erop en verdeel wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas erover.
  4. Vouw de buitenzijde naar binnen, zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd op een bordje en garneer met sla, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees