Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken bloemkool met couscous op tafel.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met extra vierge olijfolie en wat peper en zout. Zet opzij en laat afkoelen.
- Hak de bloemkool in vier delen en vervolgens deze delen weer in tweeën, zodat je acht stukken hebt. Als er wat roosjes al afbreken is dat niet erg. Verwijder de groene bladeren en stelen en was de stukken. Laat goed uitlekken.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en doe de bloemkoolstukken erbij. Bak in 8 minuten om en om goudbruin.
- Terwijl je bloemkool staat te bakken, scheur je de munt en peterselie in grove stukjes en roer je ze door de couscous.
- Doe nu de boter, de amandelen en de za'atar bij de bloemkool en zet het vuur heel laag. Roer goed door en verwarm nog een minuut door.
- Verdeel de couscous over twee borden, schep daar wat van het bloemkoolmengsel op en maak af met wat zwarte peper en fetakruimels.