Zuurkoolstampot met paprika appel en uien

Zuurkoolstampot met paprika appel en uien

Smulweb imageSmulweb

Deze zuurkoolstampot met paprika, appel en ui is heerlijk en zit bovendien boordevol vitaminen! De zuurkool laat je rustig sudderen en het toevoegen van een flinke lepel mosterd geeft een extra lekkere smaak. Voeg wat gebakken spekkjes toe en je hebt een echte topper op tafel staan!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkoolstampot met paprika appel en uien op tafel.

  1. Kook de aardappelen.
  2. Sudder intussen fijngesneden ui in wat olie op de bodem van een kookpan (niet bruinen). Voeg flinke handvol rozijnen en de in schijfjes gesneden goudrenet toe. Snijd een rode paprika in kleine stukjes en leg erbovenop. Voeg een scheut witte wijn of water toe, ongeveer 2 dl. Leg het pak zuurkool er bovenop. Laat rustig sudderen zonder te roeren. Zorg dat het niet droogkookt.
  3. Stamp de aardappelen met een flinke scheut melk tot puree. Voeg een grote volle eetlepel mosterd toe. Bak de blokjes spek in een koekenpan op laag vuur.
  4. Voeg de spekjes met vet toe aan de puree. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en mix het. Voeg het dan toe aan de puree en voeg iets witte peper toe. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Paprika Appel Ui