Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkoolstampot met paprika appel en uien op tafel.
- Kook de aardappelen.
- Sudder intussen fijngesneden ui in wat olie op de bodem van een kookpan (niet bruinen). Voeg flinke handvol rozijnen en de in schijfjes gesneden goudrenet toe. Snijd een rode paprika in kleine stukjes en leg erbovenop. Voeg een scheut witte wijn of water toe, ongeveer 2 dl. Leg het pak zuurkool er bovenop. Laat rustig sudderen zonder te roeren. Zorg dat het niet droogkookt.
- Stamp de aardappelen met een flinke scheut melk tot puree. Voeg een grote volle eetlepel mosterd toe. Bak de blokjes spek in een koekenpan op laag vuur.
- Voeg de spekjes met vet toe aan de puree. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en mix het. Voeg het dan toe aan de puree en voeg iets witte peper toe. Eet smakelijk!