Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron

Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron

Smulweb imageSmulweb

Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron in een handomdraai op tafel. Lekker met knapperige boontjes en veel gemalen peper. Ideaal voor een snelle makkelijke maaltijd!

25 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron op tafel.

  1. Was de aardappels goed, aangezien je ook de schil gaat eten!
  2. Maak een gleuf in de aardappels, maar snij ze niet helemaal door!
  3. Prik gaatjes in de schil van de aardappels met een vork.
  4. Leg de aardappels in een magnetronbestendige schaal.
  5. Pof de aardappels 10 minuten op 700 watt op één kant.
  6. Draai de aardappels na 10 minuten om en pof ze nog 10 minuten aan de andere kant. Ondertussen…
  7. Snij de courgettes in stukjes en laat de mais uitlekken.
  8. Kook ze samen met de mais ongeveer 10 minuutjes.
  9. Snij de tonijn uit blik in stukjes.
  10. Meng de tonijn, crème fraiche en mosterd door elkaar.
  11. Voeg de stukjes courgette en mais toe aan het tonijnmengsel en roer goed door elkaar.
  12. Giet als laatste het mengsel over de aardappelen en zet voor de liefhebbers nog even in de magnetron (dit is vaak niet nodig door de hitte van de aardappelen.)
eet smakelijk