Noorse pannenkoekjes

Noorse pannenkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Noorse pannenkoekjes, oftewel sveler! Luchtige pancakes met een vleugje karnemelk, geserveerd met smørekrem, een romig glazuur van roomboter, kaneel en suiker.

15 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Noorse pannenkoekjes op tafel.

  1. Mix de eieren met de suiker in de keukenmachine tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg langzaam de gesmolten boter, de natron en de helft van de bloem toe en meng goed.
  3. Voeg dan de helft van de karnemelk, de andere helft van de bloem en de laatste karnemelk toe.
  4. Bak de sveler in de koekenpan (formaat American pancakes).
  5. Vermeng 100 gram roomboter (op kamertemperatuur) met 60 gram poedersuiker, 60 gram suiker en 1 theelepel kaneel.
  6. Serveer de sveler warm met de smørekrem erbij.
eet smakelijk