Kwartel met port jus

Kwartel met port jus

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol gerecht om je vingers bij af te likken: Kwartel met port jus. Bestrooi de kwartels met zout, peper en spek. Bak ze geheel in de oven, maak een heerlijke port jus, en voeg eventueel wat spek toe voor extra smaaksensatie.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Kwartelvlees

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kwartel met port jus op tafel.

  1. Bestrooi de kwartels ruim met zout en peper en wikkel er 4 plakjes spek van boven naar beneden omheen (borst naar pootjes). Laat de kwartels ontdooid.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de kwartels in een ovenschaal. Bak ze gedurende 40 minuten.
  3. Verwijder het spek en bak de huid nog even krokant in een grilpan.
  4. Snipper het spek en voeg het eventueel toe aan je saus of serveer het bij de kwartel.
  5. Verwarm op een laag vuur de fond en verwarm deze tot hij vloeibaar is. Voeg de port toe en kook dit geheel gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Zet het vuur uit en klop de ijskoude blokjes boter erdoor. Serveer direct.
  7. Je kunt de saus nog even opwarmen, maar zorg dat deze niet meer kookt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Sauzen