- 300 g Kwartelvlees
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kwartel met port jus op tafel.
- Bestrooi de kwartels ruim met zout en peper en wikkel er 4 plakjes spek van boven naar beneden omheen (borst naar pootjes). Laat de kwartels ontdooid.
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet de kwartels in een ovenschaal. Bak ze gedurende 40 minuten.
- Verwijder het spek en bak de huid nog even krokant in een grilpan.
- Snipper het spek en voeg het eventueel toe aan je saus of serveer het bij de kwartel.
- Verwarm op een laag vuur de fond en verwarm deze tot hij vloeibaar is. Voeg de port toe en kook dit geheel gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur.
- Zet het vuur uit en klop de ijskoude blokjes boter erdoor. Serveer direct.
- Je kunt de saus nog even opwarmen, maar zorg dat deze niet meer kookt.