- 2 tl De Echte Zaanse Mosterd Grof Gemalen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Verrassend lekker stamppotje prei champignons spekreepjes en ei op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en stoom ze goed droog.
- Kook de eieren naar eigen smaak en pel ze. Snij één ei in kleine stukjes en halveer de andere 2 eieren.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de prei, snij het witte en lichtgroene deel van de prei in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en bak even mee tot het vocht is verdwenen (ze moeten beetgaar blijven). Voeg de prei toe en bak mee tot beetgaar.
- Stamp de aardappelen. Roer de prei-massa en de stukjes ei door de aardappelen. Roer de mosterd en de mayonaise door de stamppot. Voeg eventueel een scheutje melk toe als de stamppot nog te droog mocht zijn.
- Maak op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Serveer de stamppot met de gebakken spekjes.