Portugees ovengebakken rijst met kip - arroz no forno com frango

Portugees ovengebakken rijst met kip - arroz no forno com frango

Smulweb imageSmulweb

Comfort food uit Portugal: Portugees ovengebakken rijst met kip. De rijst krijgt z'n smaak van de chorizo en het kippenorgaanvlees en gaat vervolgens met spinazie, tomaten en drumsticks laag voor laag de oven in. Buon apetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Kippenhartjes
  • 500 g Kippenmaag

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Portugees ovengebakken rijst met kip - arroz no forno com frango op tafel.

  1. Kijk alle orgaantjes goed na op vetjes, velletjes en gal. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de chorizo in dunne plakken. Snijd de ui in vieren en in plakjes en hak de knoflook fijn. Leg de drumsticks 15 minuten in een oven van 200 graden zodat ze aan één zijde al garen en bruin worden. Besprenkel de maagjes met wat olie en zet ze in een schaaltje bij de drumsticks in de oven.
  2. Doe olie in een hapjespan of wok met steel. Bak hierin de spekjes met de chorizo uit. Voeg na enkele minuten ook het orgaanvlees (met de voorgegaarde maagjes) en de filetblokjes toe. Flink omschudden zodat het vlees rondom bruin wordt.
  3. Neem het vlees uit de pan en fruit in de overgebleven olie de ui met de knoflook en de laurier. Voeg de rauwe rijst toe en laat die, onder goed omschudden, ongeveer 5 minuten meebakken.
  4. Blus af met de wijn en de bouillon. Voeg het orgaanvlees en de filetblokjes weer toe. Roer goed door en zet op een laag vuur voor ongeveer 15 minuten.
  5. Schep onderin een ovenschaal een laagje van het rijstprutje. Spreid hierover de spinazie. Maak weer een laagje rijstprutje en leg de tomatenplakjes en de drumsticks (niet gare kant boven) erop. Sprenkel de kaas erover en plaats voor nogmaals 15 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst