Coquilles met spinazie en abc ketjap manis

Coquilles met spinazie en abc ketjap manis

Smulweb imageSmulweb

Lekker zomers gerecht: coquilles met spinazie in Ketjap en Sesamolie. Heerlijk op smaak gebracht met knoflook en wat zout en peper. De coquilles zijn kort gebakken in een bitje olie. Serveer de coquilles op het bedje van spinazie. Top gerecht!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coquilles met spinazie en abc ketjap manis op tafel.

  1. Spoel de coquilles af onder koud stromend water. Dep voorzichtig droog met wat keukenpapier.
  2. Was en droog de spinazie. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en roerbak mee totdat het geslonken is.
  4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de coquilles in ca. 1 ½ minuut aan elke kant goudbruin maar laat het van binnen nog een beetje rauw.
  5. Breng de spinazie op smaak met een flinke scheut ketjap manis, wat druppels sesamolie en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  6. Bestrooi de coquilles aan beide kanten met wat peper en zout. Verdeel de spinazie over borden en leg op elk bergje spinazie 3 coquilles. Druppel er naar smaak wat sesamolie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen