Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel rozen op tafel.
- Snijd de appels in zeer, zeer dunne plakjes. Pers een halve citroen uit en leg de appelplakjes in een grote magnetronbestendige schaal. Zet de appelplakjes onder water en voeg citroensap toe. Verwarm de schaal 5 minuten in de magnetron op 600 watt en giet daarna door een vergiet.
- Voeg 2 el water toe aan de jam, roer goed en verwarm het geheel 1 minuut op 500 watt.
- Bestrooi je plank of aanrecht met bloem. Pak het bladerdeeg en rol het dun uit. Snijd 6 plakken van ongeveer 10-12 centimeter breed.
- Besmeer het deeg met het jam mengsel. Leg op de rand de appelplakjes tot op de helft. Vouw de onderste helft van het deeg over de appels en rol op tot een mooie roos. Maak je niet druk, je kunt de roos nog stylen.
- Gebruik eventueel wat kaneel over de appeltjes. Smeer de cupcakevorm licht in met boter of olie, of gebruik papieren vormpjes.
- Bak de roosjes 35 minuten op 190°C, of 40 minuten op 180°C, of gewoon op gevoel.