Zeven lagen salade

Zeven lagen salade

Smulweb imageSmulweb

Zeven lagen vol smaak! Begin met sla, dan bosuitjes en paprika. Wortel en bevroren erwten, een sausje, geraspte kaas en spekjes als finishing touch. Een nachtje koelen geeft de salade extra smaak. Verrijk eventueel de laag van de bosuitjes met andere rauwkost naar keuze.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeven lagen salade op tafel.

  1. Was de sla en snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. Bak het rookspek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pak een grote schaal en leg eerst een laag sla op de bodem. Daarna de gesneden bosuitjes gemengd met paprika. Daarop de wortelsalade en daarbovenop de nog bevroren doperwten. Giet daar overheen de saus goed verdeeld, dan de geraspte kaas en als laatste de uitgebakken spekjes. Zorg ervoor dat elk laagje geheel bedekt is met de volgende laag.
  4. Gooi alles voor de saus in een kommetje en lekker roeren.
  5. Zet het geheel een nachtje in de koelkast voor de beste smaak. Als je het meteen wilt eten kan dat natuurlijk ook. Je kunt de laag van de bosuitjes ook afwisselen met andere rauwkost zoals komkommer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade