Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

Smulweb imageSmulweb

Een fantastisch Aziatisch gerecht met Sissende steak met hoisingarnalen en noedels met gebakken champignons, tuinkers, radijsjes, pinda's, sesamzaad, Spaanse peper, gember, lente-uitjes en koriander. Kruiden met zout, limoensap en sojasaus. Om van te smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander
  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sissende steak met hoisingarnalen en noedels op tafel.

  1. Rooster de pinda's en de sesamzaad in een droge wok en schep ze regelmatig om tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna apart in een bakje.
  2. Wrijf de entrecotes in met peper, zout en de Chinees vijfkruidenpoeder en bak ze in een pan met 1 el sesamolie. Bak ze 1-3 minuten per kant, afhankelijk van hoe je je vlees het lekkerst vindt. Voeg na een aantal minuten de champignons toe en bak ze mee tot ze mooi gekleurd zijn.
  3. Hak de Spaanse peper, gember, lente-uitjes en de helft van de koriander fijn. Vul een pan met kokend water en leg daar de noedels in met wat zout erbij.
  4. Roerbak de fijngehakte groente in een wok met 1 el sesamolie en de geperste knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg dan de garnalen en de taugé toe en roerbak die ongeveer 1-2 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de hoisinsaus, sojasaus, het sap van 1 limoen en de rest van de koriander toe. Roer het goed door elkaar.
  6. Roer de uitgelekte noedels door het wokmengsel heen en voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Garneer het gerecht met sla, tuinkers, geroosterde pinda's met sesamzaad en radijsjes.
  8. Snijd tot slot de entrecotes in mooie plakken en serveer het met de gebakken champignons en nog wat partjes limoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels