Romige spitskool

Romige spitskool

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere variatie op gewone kool. Romige Spitskool met tomaat, paprika en een vleugje room. Dit smeuïge bijgerecht past uitstekend bij gebakken aardappelen en een stukje vlees of vis.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige spitskool op tafel.

  1. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de fijngesneden ui.
  2. Voeg de fijngesneden spitskool toe en wok dit ongeveer 5 minuten.
  3. Schep de tomatenblokjes en de paprikareepjes erdoorheen, voeg peper en zout toe en wok dit geheel nog ongeveer 5 minuten.
  4. Schenk de room erbij en laat het nog even pruttelen zodat de room een beetje kan indikken en er een mooie romige gladde saus ontstaat.
  5. Indien nodig kun je het een beetje binden met allesbinder of een maizena (opgelost in een beetje water).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool