Afrikaanse pindasoep

Afrikaanse pindasoep

Smulweb imageSmulweb

Proef de verschillende smaken van Afrika met deze Afrikaanse pindasoep gevuld met zoete aardappel en pindakaas. Maak af met een beetje koriander.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Afrikaanse pindasoep op tafel.

  1. Fruit de gesnipperde ui in de olie.
  2. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van hooguit 1 cm, bak ze mee met de uien. Voeg de knoflook en gember toe en bak tot het gaat geuren.
  3. Voeg de komijn en de red pepper flakes toe en roer goed door.
  4. Voeg de tomatenpuree en pindakaas toe en meng goed. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten doorkoken.
  6. Stamp de zoete aardappelblokjes fijn met een stamper. Laat de soep structuur houden, maar zorg dat het geheel wel wat bindt.
  7. Laat de soep nog even pruttelen en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Pindasoep