Witte lima-bonen in tomatensaus

Witte lima-bonen in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke witte lima-bonen in tomatensaus met een groentemengsel van wortel, knolselderij en tomaat, met een vleugje witte wijn. En een mix van kruiden, mosterd en suiker om de smaken af te maken. Perfect om te serveren zonder brood of voor het laatste restje saus.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte lima-bonen in tomatensaus op tafel.

  1. Week de bonen circa 10 uur in ruim water. Kook de bonen in het weekwater op. Als het water zurig ruikt, ververs het dan. Schuim af en kook de bonen met een hele ui, een gespleten teentje knoflook en een laurierblad in 5 kwartier bijna gaar. Voeg geen zout toe!
  2. Laat de bonen in het kookwater staan, maar verwijder de ui en het laurierblad.
  3. Bak de gehakte ui in 3 eetlepels olie glazig. Voeg de wortel, de knolselderij en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met een flinke scheut witte wijn. Voeg de tomaten en eventueel knoflook toe.
  4. Neem de gekookte bonen met een schuimspaan uit het vocht en voeg ze toe aan het groentemengsel. Voeg wat van het kookvocht toe tot het geheel nét niet onderstaat. Voeg de kruiden, suiker, mosterd en de rest van de olie toe. Laat het geheel met half gesloten deksel nog zachtjes 30 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien warm op. Brood is niet nodig, tenzij voor het laatste restje saus!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen