De perfecte wiener schnitzel

De perfecte wiener schnitzel

Smulweb imageSmulweb

Beleef die Wiener gastvrijheid thuis met deze perfecte wiener schnitzel als hoofdgerecht. Uitgebreid gepaneerd en gebakken in boter. Geserveerd met een schijfje citroen en verse peterselie, een smaakvol temperament.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De perfecte wiener schnitzel op tafel.

  1. Sla de schnitzels plat en dun tussen 2 vellen plastic folie. Kruid aan beide zijden met zout en peper.
  2. Mix de slagroom en eieren goed door elkaar in een schaaltje met een vork. Doe de bloem en paneermeel beide in een schaaltje of diep bord.
  3. Wentel de schnitzels eerst door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Doe ze daarna door het ei/room mengsel en dan door het paneermeel. Druk licht aan.
  4. Verhit boter en bak de schnitzels aan elke kant ongeveer 4 minuten. Overgiet tijdens het bakken steeds met het bakvet en beweeg de pan lichtjes.
  5. Haal de goudbruin gebakken schnitzels uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met peterselie en een schijfje citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees