Havermoutscones met blauwe bessen

Havermoutscones met blauwe bessen

Smulweb imageSmulweb

Met deze havermoutscones met blauwe bessen begin je de dag pas echt goed. Bak de scones in 15-20 minuten af in de oven en geniet van het knapperige kokoslaagje.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Havermoutscones met blauwe bessen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier.
  2. Wrijf de boter tot kruimels en voeg toe aan de bloem. Roer de havermout, kokos, bessen en suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden.
  3. Meng het ei en de karnemelk, houd 2 eetlepels apart en giet de rest in het kuiltje. Roer vanuit het midden tot een samenhangende massa. Kneed verder met de hand tot een mooi samenhangend deeg.
  4. Rol het deeg uit tot een 2 cm dikke lap en snijd het in 8 stukken met een bebloemd mes. Bestrijk met het achtergehouden melk-eimensel en bestrooi met wat extra havermout, kokos en suiker.
  5. Bak de scones 15-20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze hol klinken als je erop klopt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Blauwe bessen