Zelfgemaakte vegetarische koude schotel

Zelfgemaakte vegetarische koude schotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zelfgemaakte vegetarische koude schotel met aardappelen, doperwten en blokjes kaas, uitjes in zoetzuur en rauwe ui. Maak het af met Remia frietsaus en laat het een nacht in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte vegetarische koude schotel op tafel.

  1. Schil, was en snijd de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen in een pan met hoog water, kook ze in 20 à 25 minuten gaar.
  3. Kook de 4 eieren in kokend water voor ongeveer 10 minuten. Zet ze daarna in koud water om af te koelen.
  4. Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes.
  5. Snijd de halve ui heel fijn.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de stamper.
  7. Voeg daarna de Remia frietsaus toe met het snufje zout en peper. Roer de aardappelen en de saus door elkaar met een lepel! Gebruik hierbij géén stamper maar een lepel, anders wordt de koude schotel snot.
  8. Giet de doperwten af en roer deze onder de smeuïge aardappelmassa.
  9. Voeg de blokjes kaas, appel, uitjes in zoetzuur en de gesnipperde rauwe ui toe. Roer alles goed door elkaar.
  10. Proef of de koude schotel op smaak is, voeg eventueel wat zout toe. Zet de koude schotel een nacht in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch