- 3 g Wijnsteenpoeder
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Frambozen kwarkcake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 gr.
- Rasp de schil van de citroen voor de citroenrasp (of neem kant en klare citroenrasp).
- Beboter de springvorm.
- Meng in een kom de kwark, eieren, suiker, citroenrasp en olie. Roer dit voorzichtig door elkaar.
- Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer dit door elkaar (niet kloppen en meteen stoppen als het goed gemengd is).
- Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over het beslag en duw ze er zachtjes een stukje in.
- Zet de vorm in de oven en bak het 35-40 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt.
- Laat tien minuten staan en verplaats de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen.