Frambozen kwarkcake

Frambozen kwarkcake

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een snelle en makkelijke cake? Dan is deze frambozen kwarkcake perfect! Met als resultaat een heerlijk frisse cake met zachte structuur door de kwark. Perfect voor bij de koffie of thee!

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 g Wijnsteenpoeder

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Frambozen kwarkcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.
  2. Rasp de schil van de citroen voor de citroenrasp (of neem kant en klare citroenrasp).
  3. Beboter de springvorm.
  4. Meng in een kom de kwark, eieren, suiker, citroenrasp en olie. Roer dit voorzichtig door elkaar.
  5. Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer dit door elkaar (niet kloppen en meteen stoppen als het goed gemengd is).
  6. Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over het beslag en duw ze er zachtjes een stukje in.
  7. Zet de vorm in de oven en bak het 35-40 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt.
  8. Laat tien minuten staan en verplaats de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Frambozen Cake Kwarkcake