- 350 g Runderpoulet, onbereid
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pilaf met rundvlees op tafel.
- Braad het vlees aan met een klontje boter en een scheutje olijfolie. Laat het vlees lekker bruin worden.
- Snij ondertussen de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Maak ongeveer 400 ml water warm. 250 ml voor de bouillon en wat extra om de rozijnen in te weken.
- Voeg de uien, knoflook en kruiden toe aan het vlees en meng dit goed door. Als de uien glazig zijn, blus je alles af met de bouillon. Voeg ook de gepelde tomaten toe, het kaneelstokje, de sambal en de ketjap, behalve de perziken, rozijnen en rijst.
- Laat alles ruim een uur pruttelen met het deksel op een kier en op zacht vuur. Check na een uur of het vlees al zacht genoeg is. Proef en voeg zo nodig nog wat kruiden of ketjap naar smaak toe. Meng op het laatst de perziken en de rozijnen toe.
- Kook de rijst als alles klaar is en serveer dit erbij. Eet smakelijk!