Gepofte knoflook aioli

Gepofte knoflook aioli

Smulweb imageSmulweb

Deze aioli krijgt z'n heerlijke smaak door gepofte knoflook. Combineer met ei, citroensap en olijfolie om een gladde, rijke saus te maken die een fantastische aanvulling vormt op elke snack of maaltijd.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gepofte knoflook aioli op tafel.

  1. Plaats een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg de knoflook met gesneden kant naar boven op de bakplaat.
  2. Verdeel olijfolie over de knoflook en vouw het pakket dicht met de aluminiumfolie.
  3. Rooster in de oven gedurende 30 minuten op 200°C totdat de knoflook zacht is.
  4. Pers de knoflook uit in een keukenmachine.
  5. Voeg de eidooiers, zout, peper en citroensap toe en maak er een gladde puree van.
  6. Terwijl de keukenmachine draait, voeg je nu geleidelijk de olijfolie toe in een kleine straal, zodat het geëmulgeerd wordt en er een soort mayonaise ontstaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden