Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

Smulweb imageSmulweb

Een couscous gerecht boordevol groenten! Gegrilde aubergine, paprika, ui en tomaat gemixt met couscous, kruiden en feta. Geserveerd in slabladeren en besprenkeld met een verfrissende yoghurtsaus

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de tomaatjes, ui, paprika en aubergine over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en schep om.
  3. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  4. Meng de couscous in een grote kom met een flinke snuf zout en het komijn-, koriander- en kerriepoeder. Giet er 300 ml kokend water bij, roer door en laat circa 10 minuten wellen.
  5. Schep vervolgens de gegrilde groenten, feta, helft van de munt, 3 eetlepels olie en het citroensap door de couscous en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Meng in een kom de yoghurt, rest van de munt, knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  8. Serveer de couscoussalade in de slabladeren en besprenkel met de yoghurtsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gegrilde groenten